Je bent zo oud als je je voelt!

Het is een bekend gezegde. Maar... het zou wel eens echt waar kunnen zijn. Wetenschappers uit Zuid-Korea onderzochten het ouder worden van de hersenen.

Daaruit bleek dat deelnemers die zich jonger voelden minder verouderingsverschijnselen van hun brein hadden. Verouderen je hersenen minder snel, dan voel je je dus jonger. Of is het andersom?😉

Mensen die zich jong voelen hebben vaak ook minder last van depressies en een beter geheugen.

Lees het hele bericht op: IPS

black-and-white-elderly-happy-160422.jpg

Medical Taping tegen hooikoorts

Je hoort er steeds vaker over… Medical Taping tegen hooikoortsklachten. Vier weken geleden bezocht deze 38 jarige dame onze praktijk voor de eerste maal met de vraag om een keer een tape tegen haar hooikoortsklachten te mogen proberen. Omdat ook ik benieuwd was naar het effect, hebben we het geprobeerd. Na 4 maal te hebben getapet, registreerden we (in dit n=1 onderzoek) een duidelijke afname van haar voornaamste klachten! 🤧

Voor meer informatie, volg deze link

Hooikoorts-tape.png
Hooikoorts-tape2.png

Symposium over stuitklachten

Namens PMC Impact bezochten Caroline van der Burg en Mariska Willemsen gisteren en vandaag 2nd Coccyx Symposium 2018 in Dordrecht.

Deskundigen uit Nieuw-Zeeland tot Noord-Amerika, van Azië tot Europa presenteerden hun kennis en werk op het gebied van anatomie, diagnostiek en conservatieve en chirurgische behandelingsopties bij stuitklachten.

Caroline & Mariska in Dordrecht

Mariska en Dr. Marijke Slieker

Cursus Frozen Shoulder

Gisteren hebben Mariska, Hans en Luite namens Impact de cursus "Frozen shoulder" bij Scholing Randstad West gevolgd in Oudenbosch. Het was een mooie update van onze kennis met betrekking tot schouderklachten. We werden bijgepraat door Prof dr. Fillip Struyf en Ruud Schuitemaker over de huidige inzichten over de Frozen Shoulder.

Een frozen shoulder is een pijnlijke bewegingsbeperking van de schouder waarbij het schoudergewricht helemaal vast kan gaan zitten.

 Ruud Schuitemaker en Luite van Assen

Ruud Schuitemaker en Luite van Assen

Laatste werkdag van Cocky

 Cocky Elsendoorn

Cocky Elsendoorn

Na negentien jaar het aanspreekpunt van Impact te zijn geweest, neemt Cocky vandaag afscheid. Ze gaat met pensioen.

Cocky Elsendoorn was sinds 1999 voor patiënten het eerste contact met PMC Impact, aan de balie of via de telefoon.

Afspraken maken in de agenda's, declaraties, ziekmeldingen etc... Cocky deed het allemaal. Heel belangrijk voor ons.

We wensen haar nog vele mooie jaren in gezondheid en geluk en bedanken haar voor haar inzet voor onze praktijk. We zullen je missen!

Zoetermeerders eten ongezond en zijn te dik

Buik_met -meetlint.jpg

Naast gezond eten is ook bewegen belangrijk in de strijd tegen het gewicht. Wil jij hier iets aan doen, maar weet je niet hoe? Vraag eens naar de Fitcontrol of Outdoor Fit. Tijdens deze groepslessen begeleiden onze fysiotherapeuten je in het behalen van je persoonlijke doelen. Je gaat sporten op je eigen niveau waarbij rekening wordt gehouden met eventuele gezondheidsklachten. Kijk voor meer informatie op www.pmcimpact.nl

Leest het artikel in het Algemeen Dagblad: Zoetermeerders-eten-ongezond-en-zijn-te-dik

Afscheid Sander de Roo

PMCImpact PS personeel_XT210049.jpg

Vandaag was het de laatste dag bij PMC Impact van onze collega Sander de Ro

Sander begon op 1 oktober 2012 bij PMC Impact en heeft in de afgelopen 5 jaar veel COPD-, hartfalen- en Medische trainingsgroepen voor zijn rekening genomen.

Met Sander nemen het afscheid van een hele goede collega. Ook zijn gezelligheid en humor zullen we missen. We wensen hem heel veel succes met zijn plannen voor de toekomst.

Sander... bedankt voor 5 mooie jaren!

𝗩𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴 𝟵 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶 𝗻𝗮𝗺 𝗠𝗮𝗿𝗶𝘀𝗸𝗮 𝗪𝗶𝗹𝗹𝗲𝗺𝘀𝗲𝗻 𝗱𝗲𝗲𝗹 𝗮𝗮𝗻 𝗡𝗣𝗶 𝗠𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀 𝗕𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻𝗳𝘆𝘀𝗶𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲 𝗶𝗻 𝗗𝗼𝗼𝗿𝗻

 Mariska Willemsen

Mariska Willemsen

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat de hulp aan mensen met bekkenbodemklachten na een seksueel trauma een specifieke benadering vereist van de bekkenfysiotherapeut, en dat deze problematiek om een specifieke scholing vraagt.
Het was een goede cursusdag.... een aanrader voor collegae!