Een verwijzing is niet nodig

Sinds 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig om de fysiotherapeut te mogen bezoeken. Als u klachten heeft kunt u zich direct bij PMC Impact aanmelden. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Als u een aanvullende verzekering heeft, wordt uw behandeling gewoon vergoed.

Zonder verwijzing

Wanneer u zich zonder verwijzing aanmeldt voor behandeling, is er niet vooraf door een arts bepaald of u met uw klachten bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Daarom voeren wij in dat geval eerst een screening uit. Deze screening bestaat uit een aantal vragen met betrekking tot uw gezondheid.

Als wij denken dat we u kunnen helpen met uw klachten, zal de screening gevolgd worden door een zogenaamde "intake". De Intake bestaat uit een anamnese (vragen die meer gericht zijn op uw klacht) en een lichamelijk onderzoek.

Mochten we na de screening van mening zijn dat u beter eerst uw huisarts kunt bezoeken, dan zullen we dat met u bespreken. U wordt in dat geval door ons verwijzen naar de huisarts met een begeleidend briefje of mailtje.