Manuele therapie

Heeft u weleens last van pijn of stijfheid in nek, rug of bekken, kunt u niet meer bukken of tillen? Manuele therapie kan een goede oplossing bieden. De manueel therapeut van Impact is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de beweeglijkheid van uw wervels en gewrichten, en optimaliseert snel de beweeglijkheid van uw nek en rug. Omdat alle gewrichten met elkaar in verbinding staan, betrekt de manueel therapeut van Impact in de behandelingen ook uw overige gewrichten.

Welke klachten worden behandeld met manuele therapie?

De klachten kunnen bestaan uit pijnklachten of beperkingen in het bewegen, zoals het niet goed kunnen bukken of het niet goed kunnen draaien van het hoofd. Ook kunnen bijkomende uitstralende pijnen of gevoelens in armen en/of benen ontstaan.

Een aantal voorbeelden zijn:

  • hoofdpijn en/of duizeligheid en nekpijn met een beperking van het draaien van het hoofd;

  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de arm;

  • hoge rugklachten met pijn in de ribben of de borst;

  • lage rugpijn of pijn in de bekken- of heupregio met uitstraling naar de bilstreek of benen

Procedure

Komt u voor manuele therapie, dan zal de manueel-therapeut van Impact, na een uitgebreid onderzoek heeft gedaan, eventueel met behulp van meetinstrumenten of vragenlijsten, een behandelplan afspreken waarbij in eerste instantie wordt geprobeerd de beweeglijkheid of mobiliteit te verbeteren om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kleine specifieke bewegingen, de zogenaamde mobilisaties of manipulaties, van wervelgewrichten of andere gewrichten (bijvoorbeeld het bekkengewricht) indien dat noodzakelijk is.

Daarnaast zal de manueel-therapeut advies geven hoe u het beste met de klacht kunt omgaan, welke oefeningen u kunt doen of welke sport u het beste kunt beoefenen. Hij of zij kan daarbij gebruikmaken van de oefenzaal van Impact.