Medical Taping

Wat is Medical Taping?

Bij gebruik van normaal tape wordt je bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling.
Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij een (in de lengte) elastische tape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen.
Je kunt Medical Taping voor meerdere doeleinden gebruiken. Met Medical Taping kun je slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren rust geven. Bij blessures kan  Medical Taping worden toegepast voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting. Daarnaast kan Medical Taping worden gebruikt voor het ondersteunen van je gewrichten. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun knie of hamstring voor extra ondersteuning. Bij PMC Impact wordt Medical Taping ook regelmatig gebruikt ter correctie van houdingsproblemen.

Hoe lang gaat Medical Tape mee?

Medical tape blijft ongeveer 3 tot 10 dagen zitten, afhankelijk van de gebruikte techniek. Als je ingetapet bent kun je eigenlijk alles doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen. De tape is zo ontworpen dat het ademt en vocht afvoert, dus het veroorzaakt geen weke huid onder de tape. Uiteraard is het zo, dat intensief gebruik de duur verkort.

MedicalTaping_schouder.png
MedicalTaping_kuit.png
Hooikoorts-tape.png

Medical taping bij hooikorts

De resultaten van de Medical Taping bij hooikoortsklachten lijken positief. Dat is fijn voor veel mensen die last hebben van hooikoorts.

Hooikoorts is een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten.

Gedacht wordt dat met toepassing van Medical Taping  via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten.

Ervaring

De fysiotherapeuten van PMC Impact hebben ervaring met het toepassen van Medical Tape. Wil je een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in.