Vragen over behandeling

Heb ik een verwijzing nodig?

Sinds een aantal jaar is het niet meer nodig om een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben om een afspraak te maken met de fysiotherapeut.

Echter als u een verwijzing heeft gekregen, betekend dat, dat uw arts heeft bepaald dat uw klacht geschikt is om door de fysiotherapeut behandeld te worden.

Indien u niet over een verwijzing beschikt, zal de fysiotherapeut van Impact tijdens het eerste bezoek bepalen of uw klacht geschikt is om fysiotherapeutisch te worden behandeld. Mocht de fysiotherapeut beoordelen dat het niet het geval is, of daaraan twijfelen, dan zal u worden verwezen naar uw huisarts.

Indien u een chronische aandoening heeft (die voorkomt op de “Lijst Borst”) heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt telefonisch een afspraak maken voor één van onze twee vestigingen.

  • Voor Seghwaert belt u (079) 3 31 30 65
  • Voor Oosterheem belt u (079) 3 31 88 43

Maar u kunt ook op de praktijk langskomen en aan de balie een afspraak maken of gebruikmaken van ons online afspraakformulier. Heeft u voorkeur voor een dag, tijdstip, vestiging of behandelaar, geef het gerust aan. Wij zullen proberen, zoveel mogelijk, rekening met uw wens te houden.

Kan ik zelf mijn fysiotherapeut kiezen?

U kunt als u een afspraak maakt uw voorkeur uitspreken voor één van onze fysiotherapeuten. Daar wordt door ons altijd rekening mee gehouden. Een overzicht van al onze medewerkers vindt bij Team

Hoelang duurt een behandeling?

Voor een behandeling reserveren we 25 minuten in onze agenda(s). Het is echter zo dat een behandeling in praktijk weleens langer of korter duurt. Bij uw eerste bezoek wordt als dat mogelijk is een dubbele tijd gereserveerd zodat u na de intake ook meteen behandeld kan worden.

Vragen over kosten & vergoeding

Hoeveel behandelingen worden door mijn verzekering vergoed?

Bij elke aanvullende verzekering is het aantal behandelingen fysiotherapie dat vergoed wordt anders. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een aantal behandelingen (bijvoorbeeld 9 zittingen). Anderen vergoeden een bepaald bedrag (bijvoorbeeld een budget van € 300,00). Wilt u weten wat uw verzekering vergoed in 2016? Kijk dan op Independer.nl

Komt behandeling door een fysiotherapeut ten laste van mijn eigen risico?

Meestal niet.

Als u aanvullend verzekerd bent, wordt fysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering. Hierbij wordt het eigen risico niet aangesproken. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, zijn de kosten voor uzelf.

Indien u een chronische indicatie fysiotherapie heeft (dus als uw aandoening voorkomt op de Chronische Lijst), worden de eerste 20 behandelingen gedeclareerd ten laste van uw aanvullende ziektekosten verzekering. Dus geen eigen risico. Vanaf de 21e behandeling wordt fysiotherapie vergoed vanuit uw basisverzekering. In dat geval wordt uw eigen risico aangesproken.

Voorbeeld 1

Stel u heeft een chronische long aandoening en u bent aanvullend verzekerd voor 12 behandelingen fysiotherapie.

Uw aandoening staat op de Chronische Lijst.

  • Voor de eerste 20 behandelingen doet aanspraak op uw aanvullende verzekering. U bent alleen voor 12 behandelingen verzekerd. Deze 12 behandelingen worden vergoed door uw aanvullende verzekering.
  • De 13e tot en met de 20e behandeling moet uzelf betalen.
  • Vanaf de 21e behandeling wordt fysiotherapie vergoed vanuit uw basisverzekering. Voor deze behandelingen wordt uw eigen risico aangesproken. Echter veel patienten met een chronische aandoening gebruiken hun eigen risico toch al i.v.m. medicijngebruik, ziekenhuisbezoek, onderzoek of operatie.

Voorbeeld 2

Stel u heeft met sporten uw knie verdraaid en u bent aanvullend verzekerd voor 12 behandelingen fysiotherapie.

Uw aandoening staat niet op de Chronische Lijst.

  • De eerste 12 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering betaald. Dit gaat niet ten last van uw eigen risico.
  • Na de 12e behandeling moet u zelf betalen.

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze assistente.

Krijg ik een rekening of nota?

In principe krijgt u geen nota. PMC Impact heeft met alle zorgverzekeraars overeenkomsten afgesloten. Daardoor zijn wij verplicht de declaratie van uw behandeling rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar te sturen.

Wel ontvangt u een nota voor behandelingen die niet door uw aanvullende ziektekostenverzekering vergoed worden (omdat het aantal behandelingen dat wordt vergoed is overschreden). Deze nota wordt namens PMC Impact verstuurt door Uwnota.nl.

Om niet voor verrassingen te komen staan, raden wij u aan zelf te checken wat de vergoeding voor fysiotherapeutische behandeling vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering is.

Wat kost een behandeling?

Een overzicht van onze tarieven voor behandeling en abonnementen vindt u bij: Informatie - Tarieven .

Wordt mijn behandeling vergoed door de verzekering?

Wanneer u een aanvullende ziektekosten verzekering heeft afgesloten, worden meestal een aantal behandelingen fysiotherapie vergoed. Hoe groot het aantal behandelingen (of het budget) is dat vergoed wordt uit de aanvullende verzekering, hangt af van welke aanvullende verzekering u heeft.

Independer heeft veel aanvullende verzekeringen en de bijbehorende vergoeding fysiotherapie op een rijtje gezet.

Heeft u alleen een basisverzekering afgesloten, dan wordt fysiotherapie meestal niet vergoed. Tenzij u behandeld wordt voor een chronische aandoening die voorkomt op de “Lijst Borst” of jonger bent dan 18 jaar. In die gevallen is ook het eigen risico van toepassing.