Bewegen tijdens Corona

Wist je dat één op de drie Nederlanders minder is gaan sporten tijdens de coronapandemie? Zowel jong als oud is veel minder actief, blijkt uit de Monitor Sport en Corona. Dat is heel zorgelijk, want miljoenen mensen (vooral de mensen die toch al minder aan sport deden) komen nu dus niet of nauwelijks nog in beweging. En het is nog maar de vraag of ze dat wel weer gaan oppakken als alles straks weer kan.

Bewegen is goed, meer bewegen is nóg beter. Wil je fit en gezond leven? Probeer je dan te houden aan de beweegrichtlijn voor volwassenen: doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen en doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

Vind je het lastig om in beweging te blijven nu sportscholen en -verenigingen dicht zijn? Wij kunnen je helpen. Wij bieden zowel online trainingen als gepersonaliseerde oefenschema’s aan. Interesse? Neem dan contact met ons op.