Ook na 25 februari een mondkapje in onze praktijken

Op dinsdag 15 februari jl maakte de Minister van Volksgezondheid tijdens een persconferentie bekend dat de verplichte corona maatregelen in 3 fasen worden afgebouwd.

Vanaf vrijdag 25 februari is het dragen van mondkapjes in winkels, onderwijs en horeca niet langer verplicht.

Binnen onze praktijken blijft het dragen van een mondkapje ook na 25 februari nog verplicht.

  1. Uit oogpunt van veilig en verantwoord werken adviseert onze beroepsvereniging (KNGF) adviseren om persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken voor zowel fysiotherapeuten als patiënten. Lees meer…

  2. Afstand houden en het dragen van mondkapjes blijft wel degelijk verstandig, ook als het niet meer overal hoeft. Lees meer…

  3. Veel ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen blijven ook na 25 februari de ‘oude’ corona-regels hanteren, waaronder de mondkapjesplicht.

Met de versoepelingen kiest de overheid voor een verschuiving van een beleid van bescherming van kwetsbaren naar een beleid waarbij kwetsbaren zichzelf moeten gaan beschermen.

Toch willen wij deze kwetsbare cliënten de kans blijven bieden onze praktijk veilig te kunnen bezoeken. Het dragen van een mondkapje door cliënt en behandelaar draagt bij tot die veiligheid.