Dag van de fysiotherapeut

Vandaag is de “Dag van de fysiotherapeut”!

Dagelijks zijn wij heel erg dankbaar en blij dat we met onze kennis en kunde mensen mogen en kunnen helpen, zelfs in deze corona-tijd. Op naar nog heel veel jaren het mooiste beroep van de wereld uitoefenen!

#fysiotherapie #fysiotherapeut #dagvandefysiotherapeut #dankbaar #blij #mooisteberoep #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Loes geeft workshop voor kinderen

Gisteren en vandaag heeft de kinderfysio Loes in samenwerking met @zoetermeer_sport leuke workshops mogen geven op de #touwladder en de #triangel. De workshop ging over #runfundamentals waarin kinderen door middel van leuke speelse oefeningen beter leren lopen zodat ze minder snel blessures oplopen.
Alle kinderen waren enthousiast! Over 2 weken nog een keer!!

#kinderfysiotherapie #basisschool #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #sport #lopen #bewegen #plezierinbewegen

Schermafbeelding 2021-01-08 om 12.03.24.png
Schermafbeelding+2021-01-08+om+12.06.11.jpg

HKZ Certificering 2020

Om de kwaliteit binnen PMC Impact te waarborgen worden er ieder jaar 2 audits afgenomen. HKZ (Harmonisatie Kwaliteit in de Zorg) en Keurmerk Fysiotherapie (onze beroepsvereniging). Het vergt altijd veel voorbereiding in de weekeinden ervoor.

😅📑📈📓

#hkz #fysiotherapie #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #kwaliteit

Mariska geeft nascholing

Afgelopen zaterdag was Mariska bij het NPi (Nederlands Paramedisch instituut) in Kaap Doorn. Ze gaf cursus aan collega’s in de behandeling van pijnpunten in de buik-, bekken- en bilregio. Vanwege corona was het deze keer anders dan normaal. Omdat de social distance van 1,5 m niet altijd mogelijk was met mondkapje en handschoenen. Wederom een leuke dag met enthousiaste collega’s.

#nederlandsparamedischinstituut #bekkenfysiotherapie #triggerpoints #myofascialetriggerpoints #kaapdoorn

Zoetermeer 2.0

Benieuwd waar we staan in 2023. De stip op de horizon.

Gisteren en vandaag een inspirerende Zoom-bijeenkomst gehad. Zoetermeer 2.0 - hoe maken we de zorg in Zoetermeer toekomst bestendig. Samen met bijna 100 Zoetermeerse zorgverleners.
Door de organisatie was de bijkomst last-minute aangepast aan de huidige corona-eisen. En dat hebben ze heel goed gedaan met Zoom, Mural en Menti werd het een geweldige interactieve meeting gehad. Fijn dat we als fysiotherapeuten (met Pascal Matla) mee mochten praten.
Ik heb er veel van geleerd en veel collega zorgverleners leren kennen! Vol energie morgen weer aan ‘t werk in de praktijk.

#alshetergenskankanhetinzoetermeer #zoetermeer #zoetermeer2punt0 #hetkaninZoetermeer

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.27.35.png

Onze fysio's dragen mondkapjes

Om de op veilige wijze onze fysiotherapeutische zorg te kunnen blijven bieden in de komende weken, zullen onze fysiotherapeuten met mondkapje werken als afstand houden niet mogelijk is. 😷
Ter bescherming van onszelf vragen we u ook met mondkapje naar de praktijk te komen.
Scan voor onze gezondheidscheck de QR-code bij binnenkomst!📳


#samensterktegencorona #wijdoenmee #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #fysiotherapie

Geen paniek!

En toen stond de brandweer ineens voor de deur! 🚒
Geen paniek, gelukkig was er niks aan de hand. We hebben gisteren een ontruimingsoefening gedaan met de brandweer. 👨🏻‍🚒
We kunnen vertellen dat we iedereen veilig naar buiten gebracht hebben. Ook weten we hoe we het pand nóg veiliger kunnen maken voor het geval er echt wat gebeurt. En als de brandweer er dan toch is..... een blik in een echte brandweerauto mocht natuurlijk niet ontbreken! 🤩


#zoetermeer #Seghwaert #BHV #Fysiotherapie #brandweerhaaglanden

Schermafbeelding 2021-01-08 om 11.47.34.png

NOC*NSF Nationale Sportweek

Trots op onze fysio’s! Onze kinderfysiotherapeut Loes Nooten en specialist kinderorthopedie Eveline van Putten verzorgden een leuke training voor een groep enthousiaste kinderen in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek.


#nationalesportweek #kinderfysiotherapie #fysiotherapie #zoetermeer #oosterheem #seghwaert #sportenisgezond

Proef de Sport 2

Doe jij maandagmiddag mee?
PMC Impact doet mee aan de sportactie Proef de Sport. Boek bij ons een gratis proefles met je sportzegels en ontdek hoe leuk de Outdoor Fit is. Vanaf vandaag (maandag 14 september) tot en met 27 september 2020 ontvang je bij besteding van minimaal 10 euro aan boodschappen eenmalig 10 sportzegels in de AH app. Hiermee kun je op www.proefdesport.nl je proefles bij ons verzilveren. Neem gerust gezinsleden, vrienden of collega’s mee, boek dan ook voor hen een proefles.


#fysiotherapie #fysiotherapeut #sportdoetietsmetje #proefdesport #sporten #buitensporten #fit #outdoorfit #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Proef de Sport 1

PMC Impact doet mee aan de sportactie Proef de Sport. Boek bij ons een gratis proefles met je sportzegels en ontdek hoe leuk de Outdoor Fit is. Vanaf vandaag (maandag 14 september) tot en met 27 september 2020 ontvang je bij besteding van minimaal 10 euro aan boodschappen eenmalig 10 sportzegels in de AH app. Hiermee kun je op www.proefdesport.nl je proefles bij ons verzilveren. Neem gerust gezinsleden, vrienden of collega’s mee, boek dan ook voor hen een proefles.


#fysiotherapie #fysiotherapeut #sportdoetietsmetje #proefdesport #sporten #buitensporten #fit #outdoorfit #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

OutdoorKids... Bootcamp voor kinderen.

Zoals afgelopen maandag beloofd hebben we nog een nieuwtje in het verschiet!

Naast FitControl, ZwangerFit, OuderenFit, OutdoorFit gaan we vanaf 15 september starten met OutdoorKids. De les is elke dinsdag van 16.15 tot 17.15

OutdoorKids is een trainingsprogramma voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Onder begeleiding van kinderfysiotherapeute Loes en sportfysiotherapeute Eveline wordt er spelenderwijs gewerkt aan conditie, kracht, balans en motorische ontwikkeling. De les is geschikt voor ieder niveau van bewegen, voor als je het niet leuk vind om in team- of wedstrijdverband te sporten of als je wat extra begeleiding nodig hebt. Plezier in bewegen staat voorop!

Zoals we al zeiden is dit helemaal nieuw. We zijn dan ook hard aan het werk om alle informatie op de website te publiceren. Maar mocht je toch al meer informatie willen, of aan willen melden voor een proefles (die helemaal gratis is) stuur dan een mailtje naar info@pmcimpact.nl of bel naar 079-3313065

We houden jullie op de hoogte!

Eerste schooldag

Goeiemorgen!
Vandaag is het de dag dat je weer naar school mag! Hopelijk heb je een leuke vakantie gehad!? Succes en heel veel plezier vandaag!!!
Mocht je het soms een beetje lastig vinden om je potlood goed vast te houden, geen probleem, zoals je ziet heeft onze kinderfysio Loes allerlei gripjes binnen gekregen om je te helpen.
En weet je, een nieuw schooljaar geeft ook bij ons weer goeie zin. Het eerste nieuwtje is dat Loes vanaf deze week ook 1 middag in Oosterheem gaat werken. De rest van de nieuwtjes volgen later. Hou onze pagina's dus goed in de gaten!!!

Kijk voor meer informatie op onze website www.pmcimpact.nl. Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

#fysiotherapie #kinderfysio #impact #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #nieuwschooljaar #schrijven #gripjes #schrijfhulpmiddelen #nieuwedingen

OutdoorFit, als je wil blijven bewegen!

Wil jij ook het weekend starten met een lekkere work-out? Meld je dan aan voor een proefles met deze enthousiastelingen op de zaterdagochtend. Liever een andere dag? Dat kan natuurlijk ook. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.


#fysiotherapie #buitensporten #medischefitness #outdoor #buitenlucht #trainingonderbegeleiding #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.27.06.png

OutdoorFit is HIP

OutdoorFit is een vorm van sport en bewegen in de buitenlucht.

  • Er wordt getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. De training is in groepsverband en richt zich op het werken aan het eigen lichaam. De focus ligt op het verbeteren van de conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid.

  • OutdoorFit is voor iedereen. Zowel jong als oud, met of zonder lichamelijke klachten. De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die op een verantwoorde wijze wil sporten in de buitenlucht, ook nu corona in ons land ronddwaalt.

  • Meld je nu aan voor een gratis proefles via onze website!


#fysiotherapie #buitensporten #medischefitness #outdoor #buitenlucht #trainingonderbegeleiding #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.27.02.png

ZwangerFit op de Noord Aa

Het was erg heet afgelopen week. We hebben onze buitenlessen aangepast zodat het voor iedereen goed uit te houden is. Zo heeft Loes afgelopen dinsdag en woensdag de ZwangerFit in het water gegeven. En naast dat het verkoelend was, was het ook lachen, gieren en brullen!!

#impact #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #zwangerfit #noordaa #sporten #zwanger #bevallen #fun #bootcamp

Schermafbeelding+2021-01-08+om+09.30.51.jpg

BHV-cursus

Afgelopen vrijdag zijn Loes en Eveline weer op BHV-herhaling geweest. Naast de gebruikelijke oefeningen werd er nu veel aandacht besteed aan eerste hulp in tijden van Corona. Ook konden we reanimatie oefenen op een kind en baby. We kunnen u dus weer veilig helpen. Uiteraard hopen we dat het niet nodig is!

#fysiotherapie #zoetermeer #Seghwaert #oosterheem #bhv #eerstehulp #brandenontruiming #ayersrock #bhvnederland

Gratis cursus "Gezondheid na Zwangerschap"

Na de bevalling draait het leven van de jonge moeders vaak om de zorg voor je kind. Eigen herstel en gezondheid wordt hierbij vaak vergeten. Echter ook na de bevalling kunnen vrouwen diverse klachten ervaren. Hier is nog veel over onbekend. Het UMCG heeft in samenwerking met de RUG daarom een gratis online cursus ontwikkeld. De cursus bestaat uit vier lessen die gaan over feiten en fabels, lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid en seksualiteit en relaties. De cursus is overigens ook leuk voor professionals ;).

De cursus is hier te vinden


#fysiotherapie #fysiotherapeut #zwangerschap #bevalling #moeder #zwangerfit #umcg #rug #gezondheid #herstelnabevalling #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.58.png