5 jaar ZwangerFit🎖

Kijk nou! Het is alweer 5 jaar(!) geleden dat ik gestart ben met de ZwangerFit outdoor. En nog steeds ga ik elke dinsdagavond met een groepje enthousiaste zwangere en bevallen dames naar buiten.
Nu tijdelijk ook op de woensdagavond omdat het ivm Covid-19 nog niet mogelijk is om binnen te sporten...

Kom je ook gezellig een keer meedoen buiten??

Groetjes Loes

#zwangerfit #buitensporten #zwanger #bevallen #baby #fysiotherapie #zoetermeer #Seghwaert #oosterheem

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.29.29.png

Fysiotherapie na COVID-19

Er komen steeds meer mensen die longklachten houden na een infectie met het coronavirus.

Het covid19-virus bindt zich makkelijk aan de cellen in je longen. Wanneer je lichaam ontdekt dat er een ziekteverwekker je lijf is binnengedrongen, wordt het immuunstelsel actief om de ziekteverwekkers op te ruimen. Als je lichaam een virus niet herkent dan zal het zelf een stofje ontwikkelen dat het virus kan opruimen, maar dat kost tijd. In de tussentijd kan het virus zich verder kopiëren en verspreiden. Als je immuunsysteem te hard werkt, kan het ook doorschieten en zelfs schade toebrengen aan je lichaam. Het longweefsel, waar het virus het eerst binnenkomt, kan (permanent) beschadigd raken.

Ben jij ernstig ziek geweest van corona en ondervind je nog steeds longklachten? Neem dan contact op met één van onze therapeuten om te bekijken wat we voor je kunnen betekenen. Ook voor patiënten die niet zijn opgenomen in het ziekenhuis maar het virus thuis hebben doorgemaakt kunnen wij iets betekenen.


#fysiotherapie #longfysiotherapie #covid19 #corona #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Thuiswerken

Nu het gedwongen thuiswerken langer duurt, zien we steeds meer patiënten met nekpijn. Vaak is de klacht ontstaan door lang achtereen werken op een geïmproviseerde werkplek (een laptop op de keukentafel).

Meer weten over nekpijn en wat je eraan kan doen? www.nekpijnzoetermeer.nl

Lees ook: N⭕️S Nekpijn van het thuiswerken - Fysiotherapeuten hebben het druk.

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.46.png

Wereld Continentie Week

Deze week is Wereld Continentie Week.
Blaasproblemen zijn klachten die te behandelen zijn. Er wordt vaak aangenomen dat urine-incontinentie bij het ouder worden hoort of onvermijdelijk is na een bevalling. Het is echter een medisch probleem waarvoor oplossingen bestaan.
Kunt u niet sporten zonder urineverlies? Is hard lachen, niezen of hoesten niet zonder incontinentieverband te doen? Heeft u het gevoel dat u continu aandrang heeft, niet goed kunt leegplassen? Heeft u pijn bij aandrang of bij plassen? Neem dan contact op met uw huisarts of een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

#incontinentie #plasklachten #bekkenbodem #bekkenfysiotherapie #Oosterheem #Seghwaert

Schermafbeelding+2021-01-08+om+09.26.35.jpg

Vertel eens... wie ben je?

Ik ben Loes Nooten. In 2010 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. In 2018 heb ik de Masteropleiding Kinderfysiotherapie afgerond. Ik ben werkzaam als kinderfysiotherapeut en behandel dan ook met name kinderen van 0 tot 18 jaar met zeer diverse problematiek. Denk hierbij aan problemen in de grove/fijne motoriek, voorkeurshouding, veelvuldig vallen, afwijkend looppatroon, sport- en groeigerelateerde klachten. Daarnaast zie je me wekelijks door de wijk heen lopen met een groep zwangeren. Tijdens de zwangerfit zorg ik ervoor dat de (aanstaande) mama's fit blijven.

In mijn dagelijks leven ga ik er graag op uit met vrienden en fotografeer en knutsel ik graag.


#fysiotherapie #fysiotherapeut #kinderfysiotherapeut #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

image.jpg

Nog niet binnen sporten

Helaas heeft de regering vooralsnog besloten dat binnensporten tot 1 september geen doorgang kunnen vinden. Dit betekent dat de Fitcontrol en ZwangerFit nog niet mogen starten.
Het goede nieuws is dat er vanaf 11 mei wel weer buiten gesport mag worden! Een goede reden voor ons om de Fitcontrol en ZwangerFit naar buiten te verplaatsten!
Dit is niet helemaal nieuw voor ons, want er waren al groepen in de buitenlucht bezig. Deze groepen gaan we verder opschalen.
Momenteel zijn we bezig met het schrijven van een protocol zodat we vanaf 18 mei veilig buiten kunnen sporten. Aanmelden voor een proefles (GRATIS!!!!) voor ZwangerFit of Fitcontrol outdoor is nu al mogelijk. Vraag voor meer informatie over Fitcontrol outdoor naar Eveline en ZwangerFit outdoor naar Loes.

#fysiotherapie #seghwaert #oosterheem #buitensporten #outdoorfit #zwangerfit #stilzittenisgeenoptie #staystrong #staysafe #elkniveaukanmeedoen

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.23.png

We gaan weer helemaal open

Zoals jullie allemaal gelezen hebben, mogen we jullie weer meer ontvangen. Uiteraard willen en moeten we wel een veilige situatie creëren. Daarom hebben we een aantal maatregelen getroffen. Wil je weten welke? Check dan even onze website
www.pmcimpact.nl/corona-virus

Ps. Kan of mag je nog niet naar onze praktijk komen? Op de website vind leuke filmpjes met oefeningen zodat je niet stil hoeft te zitten.

#fysiotherapie #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #corona #weerstarten #behandelenopafstand #behandelen #stilzittenisgeenoptie #blijvenbewegen

Fysiotherapie start weer op

Afgelopen week kwam het nieuws al naar buiten dat ook de paramedische beroepen (waar de fysiotherapie onder valt) weer langzaam mogen gaan opstarten. Vandaag kwam ook de richtlijn uit waar wij ons aan moeten houden om een veilige omgeving te creëren voor onze patiënten en onszelf.
Momenteel zijn we druk bezig om dit toe te passen in onze praktijk zodat we jullie volgende week veilig kunnen ontvangen.
Iedereen die bij ons onder behandeling is zal na maandag een mailing ontvangen over onze maatregelen. Hou ook goed onze website in de gaten. Daar vinden jullie de laatste informatie.
Tot snel!
#fysiotherapie #impact #oosterheem #seghwaert #corona #COVID19 #weerstarten #behandelen #behandelenopafstand

Nog geen versoepeling fysiotherapie

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag is niets genoemd over fysiotherapie, de paramedische contactberoepen. De kans is groot dat wij binnenkort ons 'normale' werk weer mogen hervatten mét de nodige beschermingsmiddelen. Wij zullen spoedig horen wanneer en onder welke voorwaarden we weer aan de slag mogen. Tot die tijd zijn we ook gewoon bereikbaar voor al je vragen en adviezen. Tevens is behandeling via videoconsulten mogelijk. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op per telefoon (079-3313065), per e-mail (info@pmcimpact.nl) of via het contactformulier op onze website.

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.14.png

Geen versoepeling lockdown

Helaas heeft het kabinet nog geen versoepeling voor de contactberoepen. Uiteraard doen wij ons best om voor u de best mogelijke zorg te leveren via videobellen. Op het moment dat we niet aan het behandelen zorgen we dat de praktijk er weer picobello uitziet zodra we jullie weer mogen ontvangen.

Ps. Er staan weer nieuwe filmpjes met oefeningen op onze website. Dit keer ook voor specifieke klachten zoals nek- rug- of knieklachten.
#fysiotherapie #corona #COVID19 #lockdown #klussen #videobellen #behandelenopafstand #pmcimpact #seghwaert #oosterheem #zoetermeer

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.04.png

Toch sporten

Helaas is sporten in groepsverband op dit moment niet toegestaan. Individueel sporten in je eigen woonkamer of tuin kan dus wel en is dé manier om dit te blijven. Ken jij onze trainingsfilmpjes al?
Je kunt ze vinden op:
https://www.pmcimpact.nl/training/trainingsfilmpjes

#fysiotherapie #impact #oosterheem #seghwaert #bewegen #sporten #corona #stayhome #staysafe #staystrong

Trainen met Dynaband

Na de live training van Loes (die nog terug te zien is op onze Facebook pagina) hebben we vandaag weer een workout filmpje met een miniband. Heb je zelf geen miniband, maar wel een dynaband? Knoop dan de uiteinden aan elkaar. Heb je ook geen dynaband? Wij verkopen in de praktijk de minibanden voor € 4,00. Loop gerust even binnen.

Het filmpje is te vinden op:
https://www.pmcimpact.nl/training/trainingsfilmpjes

#fysiotherapie #impact #oosterheem #seghwaert #bewegen #sporten #corona #stayhome #staysafe #staystrong

Training met Hilde

Na de live training van gister, hebben we vandaag weer een outdoor training geplaatst op onze website. Hilde doet een workout met een opstapje. Pak jij hem er ook bij?

Het filmpje is te vinden op:
https://www.pmcimpact.nl/training/trainingsfilmpjes

#fysiotherapie #impact #oosterheem #seghwaert #bewegen #sporten #corona #stayhome #staysafe #staystrong

Video en telefonische consulten als alternatief

PMC Impact Fysiotherapie Zoetermeer - video-consulting.png

Door de beperkende corona-maatregelen van het kabinet zijn inmiddels ruim driekwart van de praktijken voor fysiotherapie gesloten. Begrijpelijk, want fysiotherapeuten hebben vaak lichamelijk contact met hun cliënten en dat is nu een stuk lastiger geworden. PMC Impact heeft deze situatie aangegrepen om inventieve behandelingen te ontwikkelen en aan te bieden. En wij willen u dus graag laten weten dat wij gewoon open zijn! Wij doen vanaf deze week onze consulten via de telefoon, videoverbinding of met instructiefilmpjes op onze website. En dat blijkt heel succesvol. Onze cliënten zijn blij met deze ondersteuning. Zij kunnen met dit ‘digitale’ steuntje in de rug thuis weer even vooruit met oefenen. Zo zorgen wij er bovendien samen voor dat de doorstroming in de praktijk op gang blijft. Ook ná de crisis. Omdat voor onze sporters stil zitten niet gezond is, proberen we deze week onze eerste live fitness-training te geven via social media. Alweer een mijlpaal! Wij werken hard aan vernieuwende dienstverlening en inventieve concepten waar onze cliënten mee geholpen zijn én waarmee wij hopen als een nog betere praktijk uit deze crisis te komen. En zo onze samenwerking nu en in de toekomst succesvol voort te kunnen zetten!

Live sportlessen

Afgelopen vrijdag hebben we onze eerste Live sportles gegeven via Facebook. Dit was een groot succes! Heb je niet meegedaan, maar wil je dit alsnog? Geen probleem, het filmpje is terug te zien op onze Facebookpagina (Een account voor Facebook is niet nodig).

Aankomende week gaan we weer live. Dinsdagochtend om 9.30 gaan we aan de slag met beenspieren. Ben je weer bij?

www.facebook.com/impactfysio

foto oefenzaal.jpg