Proef de Sport 1

PMC Impact doet mee aan de sportactie Proef de Sport. Boek bij ons een gratis proefles met je sportzegels en ontdek hoe leuk de Outdoor Fit is. Vanaf vandaag (maandag 14 september) tot en met 27 september 2020 ontvang je bij besteding van minimaal 10 euro aan boodschappen eenmalig 10 sportzegels in de AH app. Hiermee kun je op www.proefdesport.nl je proefles bij ons verzilveren. Neem gerust gezinsleden, vrienden of collega’s mee, boek dan ook voor hen een proefles.


#fysiotherapie #fysiotherapeut #sportdoetietsmetje #proefdesport #sporten #buitensporten #fit #outdoorfit #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

OutdoorKids... Bootcamp voor kinderen.

Zoals afgelopen maandag beloofd hebben we nog een nieuwtje in het verschiet!

Naast FitControl, ZwangerFit, OuderenFit, OutdoorFit gaan we vanaf 15 september starten met OutdoorKids. De les is elke dinsdag van 16.15 tot 17.15

OutdoorKids is een trainingsprogramma voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Onder begeleiding van kinderfysiotherapeute Loes en sportfysiotherapeute Eveline wordt er spelenderwijs gewerkt aan conditie, kracht, balans en motorische ontwikkeling. De les is geschikt voor ieder niveau van bewegen, voor als je het niet leuk vind om in team- of wedstrijdverband te sporten of als je wat extra begeleiding nodig hebt. Plezier in bewegen staat voorop!

Zoals we al zeiden is dit helemaal nieuw. We zijn dan ook hard aan het werk om alle informatie op de website te publiceren. Maar mocht je toch al meer informatie willen, of aan willen melden voor een proefles (die helemaal gratis is) stuur dan een mailtje naar info@pmcimpact.nl of bel naar 079-3313065

We houden jullie op de hoogte!

Eerste schooldag

Goeiemorgen!
Vandaag is het de dag dat je weer naar school mag! Hopelijk heb je een leuke vakantie gehad!? Succes en heel veel plezier vandaag!!!
Mocht je het soms een beetje lastig vinden om je potlood goed vast te houden, geen probleem, zoals je ziet heeft onze kinderfysio Loes allerlei gripjes binnen gekregen om je te helpen.
En weet je, een nieuw schooljaar geeft ook bij ons weer goeie zin. Het eerste nieuwtje is dat Loes vanaf deze week ook 1 middag in Oosterheem gaat werken. De rest van de nieuwtjes volgen later. Hou onze pagina's dus goed in de gaten!!!

Kijk voor meer informatie op onze website www.pmcimpact.nl. Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

#fysiotherapie #kinderfysio #impact #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #nieuwschooljaar #schrijven #gripjes #schrijfhulpmiddelen #nieuwedingen

OutdoorFit is HIP

OutdoorFit is een vorm van sport en bewegen in de buitenlucht.

  • Er wordt getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. De training is in groepsverband en richt zich op het werken aan het eigen lichaam. De focus ligt op het verbeteren van de conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid.

  • OutdoorFit is voor iedereen. Zowel jong als oud, met of zonder lichamelijke klachten. De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die op een verantwoorde wijze wil sporten in de buitenlucht, ook nu corona in ons land ronddwaalt.

  • Meld je nu aan voor een gratis proefles via onze website!


#fysiotherapie #buitensporten #medischefitness #outdoor #buitenlucht #trainingonderbegeleiding #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.27.02.png

ZwangerFit op de Noord Aa

Het was erg heet afgelopen week. We hebben onze buitenlessen aangepast zodat het voor iedereen goed uit te houden is. Zo heeft Loes afgelopen dinsdag en woensdag de ZwangerFit in het water gegeven. En naast dat het verkoelend was, was het ook lachen, gieren en brullen!!

#impact #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #zwangerfit #noordaa #sporten #zwanger #bevallen #fun #bootcamp

Schermafbeelding+2021-01-08+om+09.30.51.jpg

Gratis cursus "Gezondheid na Zwangerschap"

Na de bevalling draait het leven van de jonge moeders vaak om de zorg voor je kind. Eigen herstel en gezondheid wordt hierbij vaak vergeten. Echter ook na de bevalling kunnen vrouwen diverse klachten ervaren. Hier is nog veel over onbekend. Het UMCG heeft in samenwerking met de RUG daarom een gratis online cursus ontwikkeld. De cursus bestaat uit vier lessen die gaan over feiten en fabels, lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid en seksualiteit en relaties. De cursus is overigens ook leuk voor professionals ;).

De cursus is hier te vinden


#fysiotherapie #fysiotherapeut #zwangerschap #bevalling #moeder #zwangerfit #umcg #rug #gezondheid #herstelnabevalling #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.58.png

5 jaar ZwangerFit🎖

Kijk nou! Het is alweer 5 jaar(!) geleden dat ik gestart ben met de ZwangerFit outdoor. En nog steeds ga ik elke dinsdagavond met een groepje enthousiaste zwangere en bevallen dames naar buiten.
Nu tijdelijk ook op de woensdagavond omdat het ivm Covid-19 nog niet mogelijk is om binnen te sporten...

Kom je ook gezellig een keer meedoen buiten??

Groetjes Loes

#zwangerfit #buitensporten #zwanger #bevallen #baby #fysiotherapie #zoetermeer #Seghwaert #oosterheem

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.29.29.png

Fysiotherapie na COVID-19

Er komen steeds meer mensen die longklachten houden na een infectie met het coronavirus.

Het covid19-virus bindt zich makkelijk aan de cellen in je longen. Wanneer je lichaam ontdekt dat er een ziekteverwekker je lijf is binnengedrongen, wordt het immuunstelsel actief om de ziekteverwekkers op te ruimen. Als je lichaam een virus niet herkent dan zal het zelf een stofje ontwikkelen dat het virus kan opruimen, maar dat kost tijd. In de tussentijd kan het virus zich verder kopiëren en verspreiden. Als je immuunsysteem te hard werkt, kan het ook doorschieten en zelfs schade toebrengen aan je lichaam. Het longweefsel, waar het virus het eerst binnenkomt, kan (permanent) beschadigd raken.

Ben jij ernstig ziek geweest van corona en ondervind je nog steeds longklachten? Neem dan contact op met één van onze therapeuten om te bekijken wat we voor je kunnen betekenen. Ook voor patiënten die niet zijn opgenomen in het ziekenhuis maar het virus thuis hebben doorgemaakt kunnen wij iets betekenen.


#fysiotherapie #longfysiotherapie #covid19 #corona #zoetermeer #seghwaert #oosterheem

Thuiswerken

Nu het gedwongen thuiswerken langer duurt, zien we steeds meer patiënten met nekpijn. Vaak is de klacht ontstaan door lang achtereen werken op een geïmproviseerde werkplek (een laptop op de keukentafel).

Meer weten over nekpijn en wat je eraan kan doen? www.nekpijnzoetermeer.nl

Lees ook: N⭕️S Nekpijn van het thuiswerken - Fysiotherapeuten hebben het druk.

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.46.png

Wereld Continentie Week

Deze week is Wereld Continentie Week.
Blaasproblemen zijn klachten die te behandelen zijn. Er wordt vaak aangenomen dat urine-incontinentie bij het ouder worden hoort of onvermijdelijk is na een bevalling. Het is echter een medisch probleem waarvoor oplossingen bestaan.
Kunt u niet sporten zonder urineverlies? Is hard lachen, niezen of hoesten niet zonder incontinentieverband te doen? Heeft u het gevoel dat u continu aandrang heeft, niet goed kunt leegplassen? Heeft u pijn bij aandrang of bij plassen? Neem dan contact op met uw huisarts of een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

#incontinentie #plasklachten #bekkenbodem #bekkenfysiotherapie #Oosterheem #Seghwaert

Schermafbeelding+2021-01-08+om+09.26.35.jpg

We gaan weer helemaal open

Zoals jullie allemaal gelezen hebben, mogen we jullie weer meer ontvangen. Uiteraard willen en moeten we wel een veilige situatie creëren. Daarom hebben we een aantal maatregelen getroffen. Wil je weten welke? Check dan even onze website
www.pmcimpact.nl/corona-virus

Ps. Kan of mag je nog niet naar onze praktijk komen? Op de website vind leuke filmpjes met oefeningen zodat je niet stil hoeft te zitten.

#fysiotherapie #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #corona #weerstarten #behandelenopafstand #behandelen #stilzittenisgeenoptie #blijvenbewegen

Fysiotherapie start weer op

Afgelopen week kwam het nieuws al naar buiten dat ook de paramedische beroepen (waar de fysiotherapie onder valt) weer langzaam mogen gaan opstarten. Vandaag kwam ook de richtlijn uit waar wij ons aan moeten houden om een veilige omgeving te creëren voor onze patiënten en onszelf.
Momenteel zijn we druk bezig om dit toe te passen in onze praktijk zodat we jullie volgende week veilig kunnen ontvangen.
Iedereen die bij ons onder behandeling is zal na maandag een mailing ontvangen over onze maatregelen. Hou ook goed onze website in de gaten. Daar vinden jullie de laatste informatie.
Tot snel!
#fysiotherapie #impact #oosterheem #seghwaert #corona #COVID19 #weerstarten #behandelen #behandelenopafstand

Nog geen versoepeling fysiotherapie

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag is niets genoemd over fysiotherapie, de paramedische contactberoepen. De kans is groot dat wij binnenkort ons 'normale' werk weer mogen hervatten mét de nodige beschermingsmiddelen. Wij zullen spoedig horen wanneer en onder welke voorwaarden we weer aan de slag mogen. Tot die tijd zijn we ook gewoon bereikbaar voor al je vragen en adviezen. Tevens is behandeling via videoconsulten mogelijk. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op per telefoon (079-3313065), per e-mail (info@pmcimpact.nl) of via het contactformulier op onze website.

Schermafbeelding 2021-01-08 om 09.26.14.png

Video en telefonische consulten als alternatief

PMC Impact Fysiotherapie Zoetermeer - video-consulting.png

Door de beperkende corona-maatregelen van het kabinet zijn inmiddels ruim driekwart van de praktijken voor fysiotherapie gesloten. Begrijpelijk, want fysiotherapeuten hebben vaak lichamelijk contact met hun cliënten en dat is nu een stuk lastiger geworden. PMC Impact heeft deze situatie aangegrepen om inventieve behandelingen te ontwikkelen en aan te bieden. En wij willen u dus graag laten weten dat wij gewoon open zijn! Wij doen vanaf deze week onze consulten via de telefoon, videoverbinding of met instructiefilmpjes op onze website. En dat blijkt heel succesvol. Onze cliënten zijn blij met deze ondersteuning. Zij kunnen met dit ‘digitale’ steuntje in de rug thuis weer even vooruit met oefenen. Zo zorgen wij er bovendien samen voor dat de doorstroming in de praktijk op gang blijft. Ook ná de crisis. Omdat voor onze sporters stil zitten niet gezond is, proberen we deze week onze eerste live fitness-training te geven via social media. Alweer een mijlpaal! Wij werken hard aan vernieuwende dienstverlening en inventieve concepten waar onze cliënten mee geholpen zijn én waarmee wij hopen als een nog betere praktijk uit deze crisis te komen. En zo onze samenwerking nu en in de toekomst succesvol voort te kunnen zetten!

Live sportlessen

Afgelopen vrijdag hebben we onze eerste Live sportles gegeven via Facebook. Dit was een groot succes! Heb je niet meegedaan, maar wil je dit alsnog? Geen probleem, het filmpje is terug te zien op onze Facebookpagina (Een account voor Facebook is niet nodig).

Aankomende week gaan we weer live. Dinsdagochtend om 9.30 gaan we aan de slag met beenspieren. Ben je weer bij?

www.facebook.com/impactfysio

foto oefenzaal.jpg

Bewegen tijdens de Corona-crisis

Gisteren hebben we helaas het nieuws naar buiten moeten brengen dat onze groepslessen voorlopig geen doorgang kunnen vinden in verband met het Corona-virus COVID19.
Maar als jullie niet naar ons kunnen komen, dan komen wij naar jullie. Stilzitten is immers geen oplossing. Hier alvast wat adviezen om lekker in beweging te blijven. Hou onze facebookpagina goed in de gaten want er zullen diverse oefenprogrammaatjes voorbij komen. We zijn zelfs bezig om een live training op te zetten!

Voor meer informatie over de ontwikkelingen kijk op https://www.pmcimpact.nl/corona-virus

Update Corona-virus

Beste allen,

Helaas hebben wij moeten besluiten dat vanaf heden alle medische fitness-groepen, Fitcontrol en outdoorfit voorlopig niet doorgaan. Alle individuele behandelingen kunnen gewoon doorgang vinden. De patiënten die in groepsverband therapie ontvangen zullen aangeboden worden individueel te komen. We proberen u zo goed en snel mogelijk te informeren over de ontwikkelingen. Hou vooral de mailing en website goed in de gaten.
Dank voor uw begrip, namens het hele team van Impact.
www.pmcimpact.nl/corona-virus

PMC Impact Fysiotherapie Zoetermeer - Corona.jpg

Sportmarkt 2019

PMC Impact Fysiotherapie Zoetermeer - Sportmarkt 2019.png

Op zondag 22 september is de Nationale Sportweek in Zoetermeer officieel geopend door wethouder Ingeborg ter Laak en daarmee ook de Zorg- en sportmarkt op de Markt in het Stadshart. Vandaag stonden Hans, Emma, Carlien en Eveline namens PMC Impact op deze markt om de praktijk en vooral onze producten te promoten. Naast de vele praatjes die we hebben gemaakt en de grote hoeveelheid flyers die we hebben uitgedeeld, hebben we ook diverse testen afgenomen. We hebben bij meer dan twintig volwassenen met rugklachten de vinger-bodemtest uitgevoerd en aan de hand van de uitslag van deze test advies gegeven. Daarnaast zijn er handkrachtmetingen gedaan en hebben een aantal mensen balansoefeningen op de balansbal gedaan. Morgen zullen we bekend maken wie met onze winactie twee maanden gratis sporten heeft gewonnen.

Heb je lichamelijke klachten? Of wil je op een verantwoorde manier starten met sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut? Neem dan contact met ons op!