Behandeling

Bij Paramedisch Centrum Impact hebben we alle specialisaties van fysiotherapie in huis. Zo kunnen we u altijd een passende oplossing bieden voor uw klachten. Wanneer u niet zeker bent bij wie van ons u het beste een afspraak kunt maken, neem dan contact op. Wij helpen u graag verder.

Fysiotherapie

Wanneer je klachten hebt aan je spieren, banden, gewrichten of zenuwen, ook wel je bewegings-apparaat genoemd, kan de fysiotherapeut je helpen.

Manuele Therapie

Voor klachten aan de wervelkolom en klachten aan de armen en benen die voortkomen uit de wervelkolom kun je terecht bij de manueel therapeut.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, behandeling en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

 

Pychosomatische Fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. Mindfulness

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen klachten van het bekken en bekken-bodem bij zowel mannen als vrouwen.

Geriatrie Fysiotherapie

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

 

Haptonomie

Bij haptonomie is aanraking een belang-rijke ingang van de behandeling. Zo kom je in contact met de gevoelens die in je lichaam opgeslagen zijn. Blokkades worden voelbaar.

Longfysiotherapie

Als u COPD heeft is onderhoud van uw conditie en kracht belangrijk. De gespecialiseerde fysiotherapeut van Paramedisch Centrum Impact kan u daarbij helpen. Zij begeleiden kleine oefengroepen voor patiënten met COPD.

Echo diagnostiek

Echografisch onderzoek is een makkelijke en onschadelijke manier om snel beeldinformatie te krijgen van het bewegingsapparaat.

 

Lymfedrainage

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem. Oedeem komt o.a. voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens en kan een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Medical Taping

Door het aanbrengen van rekbare tapestroken, kan de fysiotherapeut spieren activeren maar ook ontlasten. Dit kan bijdragen tot een sneller herstel van uw klachten en correctie van uw houding.

Training

Bij Paramedisch Centrum Impact kunt u na het afsluiten van uw behandeling blijven trainen in onze goed ingerichte fitnessruimte onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Zo voorkomt u verlies van conditie en kracht waardoor nieuwe klachten kunnen ontstaan.