Ook na 25 februari een mondkapje in onze praktijken

Op dinsdag 15 februari jl maakte de Minister van Volksgezondheid tijdens een persconferentie bekend dat de verplichte corona maatregelen in 3 fasen worden afgebouwd.

Vanaf vrijdag 25 februari is het dragen van mondkapjes in winkels, onderwijs en horeca niet langer verplicht.

Binnen onze praktijken blijft het dragen van een mondkapje ook na 25 februari nog verplicht.

  1. Uit oogpunt van veilig en verantwoord werken adviseert onze beroepsvereniging (KNGF) adviseren om persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken voor zowel fysiotherapeuten als patiënten. Lees meer…

  2. Afstand houden en het dragen van mondkapjes blijft wel degelijk verstandig, ook als het niet meer overal hoeft. Lees meer…

  3. Veel ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen blijven ook na 25 februari de ‘oude’ corona-regels hanteren, waaronder de mondkapjesplicht.

Met de versoepelingen kiest de overheid voor een verschuiving van een beleid van bescherming van kwetsbaren naar een beleid waarbij kwetsbaren zichzelf moeten gaan beschermen.

Toch willen wij deze kwetsbare cliënten de kans blijven bieden onze praktijk veilig te kunnen bezoeken. Het dragen van een mondkapje door cliënt en behandelaar draagt bij tot die veiligheid.

Wij zijn op zoek naar een fysiotherapeut

vacature_fysio_2021.png
Team_van_PMC_Impact.png

Ben jij een ambitieuze en enthousiaste fysiotherapeut(e) en wil je dolgraag aan de slag in een praktijk met een fijne werksfeer, dan zijn wij opzoek naar jou!

Paramedisch Centrum Impact is een praktijk voor fysiotherapie met twee locaties in Zoetermeer. In onze praktijk werken 16 fysiotherapeuten en 4 assistentes. We hebben veel verbijzonderingen in huis en werken samen in multidisciplinaire teams.

Als Keurmerk-praktijk staat kwaliteit hoog in ons vaandel. We willen onszelf steeds verder verbeteren.


Link naar volledige vacaturetekst

#vacatures #fysiotherapie #Zoetermeer #receptie #administratief #training #Seghwaert

Wij zijn opzoek naar een praktijk-assistente. 👩‍💻

Als receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten en zorg je voor een gastvrije ontvangst, je plant afspraken en verzorgt de declaraties naar de zorgverzekeraars.

Lijkt het jou leuk om in een praktijk voor fysiotherapie te werken...?
Lees dan verder, dit is de vacature die jij zoekt!

Link naar volledige vacaturetekst

#vacatures #fysiotherapie #Zoetermeer #receptie #administratief #training #Seghwaert

Babytaal

2021-03-01 06-19-56.jpg

Volgens Dunstan Babytaal zijn er in de eerste drie maanden 5 verschillende huiltjes te herkennen. Elk van deze huiltjes heeft zijn eigen betekenis. Je moet goed luisteren, want het gaat hierbij om de eerste geluidjes, vlak voordat het echte huilen losbarst.

Dunstan ontdekte bij haar kind 5 verschillende huiltjes die elk een eigen betekenis hadden. Ze vergeleek dit met baby’s uit de hele wereld. Het bleek dat elke baby dezelfde 5 geluidjes maakte in de eerste 3 maanden na de geboorte. Volgens Dunstan heeft dit te maken met de reflexen van een jonge baby. Wanneer een baby uit de baarmoeder komt moet hij kunnen reageren op de omgeving. Dit doet hij door middel van reflexen. De reflexen, zoals het zoekreflex en het zuigreflex zijn bedoeld om direct na het verlaten van de baarmoeder te kunnen overleven. Deze zijn slechts een korte tijd aanwezig en gaan over in bewust gedrag.

Neh = honger

Als een kind ‘neh’ of ‘nah’ geluid maakt is het etenstijd. Dit geluid ontstaat door het zuigreflex.

Owh = vermoeidheid

Dit geluid is vergelijkbaar met het geluid van hardop gapen en ontstaat dan ook door het gaapreflex.

Eairh = darmkrampen

Dit geluid is wat lastiger te herkennen dan de andere geluidjes. Let hierbij op of je kindje ook moeilijk kijkt of de beentjes optrekt.

Eh = boeren

Let op, dit geluid lijkt erg op het ‘neh’-geluid. Zet je kindje rechtop en tik zachtjes op de rug of billen.

Heh = oncomfortabel

Dit geluid hoor je vaak als de baby zich oncomfortabel voelt. Denk hierbij aan een schone luier, te warm of te koud.

Herken jij de geluidjes? Dan kan jij hem nu geven wat hij nodig heeft!

PMC Impact heeft vandaag een OMMETJE gemaakt

In beweging blijven is belangrijk! Niet alleen voor je botten en je spieren… Maar ook voor je hersenen. 🧠

Daarom heeft de Hersenstichting samen met Prof. Erik Scherder🧔🏼de OMMETJE-app bedacht. Dat maakt in beweging blijven door te wandelen nog leuker! 🤩

De OMMETJE-app is GRATIS te downloaden.

https://www.hersenstichting.nl/ommetje/

#ommetje #ommetjeapp #hersenstichting #fysiotherapie #zoetermeer

Schermafbeelding 2021-02-07 om 15.27.13.png
pexels-shane-aldendorff-786009.png

Een nieuw echo-apparaat

echo_geert.jpg

Na ruim tien jaar met veel resultaat echo's te hebben gemaakt van spieren en gewrichten hebben we besloten te investeren in een nieuw echo-apparaat. Een up-to-date systeem met een prachtige beeldresolutie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Echografie is een grote toevoeging aan het fysiotherapeutische onderzoek en de behandeling. 

Wat is er met echografie te bekijken?

Met een echo-apparaat kijk je niet door dingen heen, maar tegen dingen aan. Dit in tegenstelling tot röntgen. Je kan echter wel meer structuren bekijken. 

  • De botstructuren

  • Collageen bindweefsel (kapsel/banden/littekenweefsel)

  • Spierweefsel

  • Bloedvaten

  • Zenuwweefsel

Een van de grote voordelen van echografie is dat er dynamische beelden te maken zijn. Hierdoor is direct te zien wat de structuren doen tijdens bewegen.  

Wat zou er bijvoorbeeld gevonden kunnen worden?

Omdat ze echo-rijk zijn, zijn bijvoorbeeld calcificaties goed zichtbaar te maken. Ook andere structuren die ruimte innemen zijn vaak te zien. 

  • Beschadigingen van pezen of spieren.

  • Cystes

  • Beklemmingen

  • Dislocaties (bijv. uit ervaring: biceps)

  • Botuitwassen

  • (Pees) ontstekingen

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op, een afspraak is zo gemaakt! Echo’s worden gemaakt door Geert Vlietstra.

Medical Taping

IMG_3085.jpeg

Een paar weken geleden hebben Geert en Daphne een leuke, interactieve cursus Medical Taping gedaan. Daar hebben ze verschillende manieren en doeleinden van tapen geleerd.

Taping kan bij een verscheidenheid aan klachten ingezet worden. Denk aan lage rugkkachten, knieklachten, verzwikkingen, gekeusde of gebroken ribben of schouderklachten. Het kan sturend, vochtafvoerend, stabiliserend en pijnverminderend werken. De therapeut zal altijd tapen in overleg wanneer deze denkt dat het geïndiceerd is. De eerste keer tapen is altijd om te kijken of dit effect heeft.

Helpt het goed en is het vaker nodig? Je kan bij ons een eigen rol tape aanschaffen zodat wij vaker kunnen tapen, of jou zelf kunnen leren hoe het moet.

De kosten zijn €7,- voor een rol.

Even voorstellen... Arend Weijs

Ik ben Arend, 27 jaar en ik ben aanstaand fysiotherapeut. Ik wacht momenteel op mijn diploma maar ik ben technisch gezien klaar met de opleiding. Ik ben werkzaam als sportleraar bij Impact en geef Outdoorfit & Fitcontrol. Ook loop ik nog stage in de praktijk in Oosterheem.

Ik ben zelf ook sportief. Ik loop hard, fiets, fitness en zwem. Daarbij heb ik geroeid in mijn studententijd en vind ik eigenlijk heel veel sporten tof om uit te oefenen. Daarbij hobby ik graag in de keuken.

Mijn ambitie is om wanneer mijn diploma binnen is aan de slag te gaan als fysiotherapeut bij een praktijk waar ik mezelf kan ontdekken en verder kan ontwikkelen & specialiseren. Bij Impact kan ik me lekker bezig houden met oefenprogramma's en blijf ik vanwege mijn stage met het vak bezig.

Arend1.png
Arend2.png

De internationale dag van het handschrift

handschrift.jpg

Vandaag is het de internationale dag van het handschrift. Klinkt wel raar, een internationale dag van het handschrift in een tijd waarin veel digitaal wordt geschreven. Op basisscholen is er steeds minder aandacht voor handschriftonderwijs en op het vervolgonderwijs wordt bijna alles getypt. In de praktijk zie ik vaak kinderen met een onleesbaar handschrift. En ondanks dat er steeds meer getypt wordt is het hebben van een leesbaar handschrift nog steeds van belang voor de ontwikkeling van het kind.

Hersengymnastiek

Schrijven is een lastige motorische taak. Er komen heel veel aspecten bij kijken. Zo moet er nagedacht worden over de lettervorm (hoe ziet de letter eruit?), welke letters heb ik nodig voor een woord (geef betekenis aan de letters), welke beweging van de hand en kracht van de pen is er nodig om de letter op papier te krijgen (motoriek en ruimtelijk inzicht). Al deze aspecten zorgen voor verbindingen in de hersenen. Er worden dus vele delen van de hersenen geactiveerd. Hierdoor kun je beter onthouden wat je hebt geleerd.

Taalontwikkeling

Wanneer je schrijft ziet elke letter er steeds een beetje anders uit. Je moet dus blijven focussen om de letter goed leesbaar op papier te krijgen. Omdat er tijdens het schrijven met de hand zoveel hersenactiviteit is worden de letters beter verankerd in je geheugen waardoor het lezen steeds makkelijker wordt. Dit geldt ook voor het leren spellen. Sommige spellingsregels moet je gewoon weten. Er is bijvoorbeeld geen trucje voor zoals het gebruik van de lange ij of korte ei. Wanneer deze woorden opgeschreven kunnen ze beter worden onthouden. 

Zelfvertrouwen

Wanneer een naam of boodschap wordt getypt ziet dit er voor iedereen hetzelfde uit. Maar wanneer het kind zijn eigen naam leesbaar op een kaartje schrijft wordt het handschrift herkend door vrienden of familie. Dit geeft een trots gevoel. Een leesbaar handschrift draagt daarmee bij aan onafhankelijkheid en zelfvertrouwen.

Kortom

Schrijven kent vele voordelen. Het beter onthouden zorgt voor een verbetering van het leervermogen, een goede taalontwikkeling voor een verbetering van communicatie en met een goede concentratie kom je sneller op nieuwe ideeën. Dit alles komt ten goede van de algehele ontwikkeling van je kind. 

Wist je trouwens dat de hersenen nog blijven groeien tot het 30e levensjaar. Als je kind in de eerste levensjaren, dus de eerste 30 jaar, uitgedaagd blijft worden in de hersenen (zoals met schrijven of met het leren van nieuwe vaardigheden) draagt dit bij aan de bescherming tegen degeneratieve hersenaandoeningen.

Heeft jouw kind moeite met schrijven? Neem dan even contact op met onze kinderfysiotherapeut. 

Voorkom klachten door thuiswerken

PHOTO-2021-01-18-20-27-33.jpg

Door het Coronavirus zijn veel mensen thuis aan het werk. Vaak achter de laptop of een computer en met een beetje pech aan de keukentafel. En niet een uurtje, maar vaak uren achter elkaar. Probeer nek-, schouder- en rugklachten te voorkomen met de volgende tips.

Ergonomisch ingestelde werkplek

Bij een verstelbaar bureau kun je je beeldscherm op de juiste hoogte zetten. Bij de eettafel wordt dit lastiger. Door je laptop op een verhoging te zetten, bijvoorbeeld een laptophouder of op een stapel boeken, kun je dit probleem verhelpen. Gebruik daarnaast bij voorkeur een extern toetsenbord en een muis.

Beweeg

Het is van groot belang om regelmatig op te staan en te bewegen. Probeer elk uur even op te staan, een rondje te lopen of de trap even op en af te gaan. Je kunt ook een paar kniebuigingen maken. Gebruik je lunchpauze om een rondje te wandelen of fietsen. Ook een was aanzetten of even strijken is een goede afwisseling. Bel het liefst met een headset, zodat je tijdens het bellen rond kan lopen of staan.

Oefeningen

Probeer elke 20 minuten anders in je stoel te gaan zitten of even op te staan. Draai rondjes met je schouders naar voren en naar achter. Beweeg je kin naar je borst en breng je hoofd helemaal naar achter. Breng je linkeroor naar je linkerschouder en je rechteroor naar je rechterschouder. Draai je hoofd rustig van links naar rechts.

Lichtinval

Let er ook op dat je geen last hebt van lichtinval op je scherm. Hierdoor kun je gaan knijpen met je ogen, wat kan leiden tot hoofdpijnklachten.

Fysiotherapie of manuele therapie

Heb je ondanks alle tips toch (veel) last van nek, rug of schouders? Neem dan contact op met onze praktijk en plan een afspraak in bij één van onze fysio- of manueel therapeuten.

Informatie-avond "Overgangsklachten: Vlieg op of kom maar op!"

Het LangeLand Ziekenhuis organiseert samen met het Paramedisch Centrum Impact een online thema-avond over de overgang. Een gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut en overgangsconsulent lichten deze avond toe wat de overgang eigenlijk is en aan welke symptomen de overgang te herkennen is. Daarnaast krijgt u tips hoe u met deze symptomen kunt omgaan, wat u er zelf tegen kunt doen en welke (medische) hulp geboden kan worden. Natuurlijk is er ook ruimte voor interactie. Vanwege het coronavirus wordt de thema-avond digitaal georganiseerd, maar via de chatfunctie is het gelukkig mogelijk om vragen te stellen.

Schermafbeelding 2021-01-15 om 18.35.20.png

Wie?
De thema-avond is voor iedereen toegankelijk met interesse in en/of vragen over de overgang. In totaal is er plaats voor 30 deelnemers.

Waar?
Online! Na inschrijving krijgt u instructies toegestuurd over deelname aan de online thema-avond.

Wanneer?
Dinsdag 2 februari 2021, van 19:00 uur tot +/- 20:30 uur.

Hoe?
Wanneer u wilt deelnemen aan de thema-avond, kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar s.vanderwielen@llz.nl.

OutdoorKids

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Enkele oorzaken daarvan zijn de digitalisering en te weinig veilige speelplekken.
Volgens de Beweegrichtlijn 2017 van de Gezondheidsraad zouden kinderen dagelijks een uur matig intensief moeten bewegen.
Maar niet ieder kind vindt het leuk om in team- of wedstrijdverband te sporten.

Daarom een nieuw initiatief van onze kinderfysiotherapeut Loes Nooten & sportfysiotherapeut Eveline van Putten, waarbij plezier in bewegen voorop staat. Want daar begint het mee.

Tijdens OutdoorKids werken kinderen tussen de 6 en 12 jaar spelenderwijs aan hun conditie, kracht, balans en motorische vaardigheden.

eda3e979-413a-4630-aa38-7f5c0c61ca31.jpg

Bewegen tijdens Corona

Wist je dat één op de drie Nederlanders minder is gaan sporten tijdens de coronapandemie? Zowel jong als oud is veel minder actief, blijkt uit de Monitor Sport en Corona. Dat is heel zorgelijk, want miljoenen mensen (vooral de mensen die toch al minder aan sport deden) komen nu dus niet of nauwelijks nog in beweging. En het is nog maar de vraag of ze dat wel weer gaan oppakken als alles straks weer kan.

Bewegen is goed, meer bewegen is nóg beter. Wil je fit en gezond leven? Probeer je dan te houden aan de beweegrichtlijn voor volwassenen: doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen en doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

Vind je het lastig om in beweging te blijven nu sportscholen en -verenigingen dicht zijn? Wij kunnen je helpen. Wij bieden zowel online trainingen als gepersonaliseerde oefenschema’s aan. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe medewerker

Dit is Tessa de Bie! Onze nieuwe collega fysiotherapeut.

Tessa is sinds 2017 fysiotherapeut en studeert aan de Universiteit van Utrecht Fysiotherapie Wetenschap. Ze zal 20 uur per week bij PMC Impact werkzaam zijn. Ze gaat naast het behandelen van patiënten, onze Medische Training FitControl begeleiden op de maandagavond.

Tessa is algemene fysiotherapeut en gespecialiseerd in Dry Needling en Hand-revalidatie. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van sportgerelateerde klachten bij roeiers en balsporters.

We zijn blij dat Tessa ons team komt versterken.

#fysiotherapie #zoetermeer #oosterheem #seghwaert #dryneedling #handrevalidatie

Certificaten Keurmerk Fysiotherapie & HKZ

Ze zijn weer binnen! Het Keurmerk-certificaat èn het HKZ-certificaat. 🎖🎖
Deze twee certificaten garanderen onze cliënten dat de kwaliteit uitstekend is bij PMC Impact.🤓 Vakinhoudelijk en organisatorisch.

Alle medewerkers dragen daar steeds hun steentje aan bij... zonder hun inzet is het behalen van deze certificaten niet mogelijk.🤩Trots op ons team👌🏻!

#fysiotherapie #training #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #keurmerk #keurmerkfysiotherapie #kwaliteit

Overstappen van zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering voor 2021? Het kan nog 1 week!

Alle premies en voorwaarden voor de zorgverzekering van 2021 zijn bekend. Dat betekent dat je kunt vergelijken en overstappen! Door te kijken welke verzekering het beste bij jou past, kun je ieder jaar geld besparen. Je kunt heel gemakkelijk al jouw wensen en behoeften op een rijtje zetten om zo de beste keus te maken voor een goedkopere zorgverzekering of een betere dekking. Bij Impact Fysiotherapie hebben we met alle zorgverzekeringen een contract. Zo kom je niet in de problemen als je overstapt.

#fysiotherapie #oosterheem #seghwaert #zoetermeer #zorgverzekering #2021 #overstappen

Meer weten? Volg de link naar N⭕️S hier

Weer een lockdown

Helaas mogen we door de nieuwe maatregelen even niet meer samen sporten. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen in beweging blijft zijn we vanaf deze week begonnen met het geven van live lessen via Skype. Via de webcam kunnen we iedereen persoonlijk tips en trucs meegeven waardoor iedereen op z'n eigen niveau kan blijven sporten.
Het leuke hiervan is dat iedereen mee kan doen. Zo deden tijdens de zwangerfit ook alle partners mee!

Wil je ook meedoen? Informeer dan naar de mogelijkheden.
www.pmcimpact.nl

Ps. We zijn gewoon open voor individuele behandelingen

#staysafe #covid-19 #fysiotherapie #zoetermeer #seghwaert #oosterheem #fitcontrol #zwangerfit #blijfbewegen #sporten