ZwangerFit®

Ben je zwanger (geweest) en wil je je graag fit voelen? Dan is NVFB ZwangerFit ® dé manier om sportief actief te zijn en te blijven. ZwangerFit ® is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen geven speciaal opgeleide fysiotherapeuten training zodat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen.

Bedoeld voor de actieve vrouw

ZwangerFit ® is bedoeld voor de actieve vrouw in de gehele periode rondom de bevalling. Als aanstaande moeder kun je al vanaf de 16e week van je zwangerschap tot aan de bevalling meedoen met ZwangerFit ®. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van al je spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in je zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. We kunnen je al in een vroeg stadium van je zwangerschap adviezen geven betreffende jouw bekken en bekkenbodem. Na de bevalling kun je al vanaf 4e tot 6e week gaan oefenen tot, als je dat wil, 9 maanden na de bevalling. Zo kan je komen trainen zolang het jou nodig lijkt, eventueel in overleg met jouw ZwangerFit ®-docent.

Inhoud van de ZwangerFit-lessen

De actieve lessen NVFB-ZwangerFit ® hebben bij PMC Impact een vaste opbouw: eerst is er aandacht voor de warming up en lichte fitheidstraining ter verhoging van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van je bekken en de bekkenbodem. We eindigen met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. De theorie lessen van de ZwangerFit ®-cursus zijn een waardevolle aanvulling op de trainingen. Alle onderwerpen die betrekking hebben op je zwangerschap, baring en de periode na de bevalling komen aan bod, uitgebreid met specifieke kennis op het gebied van de functie en mogelijke klachten van het bekken en de bekkenbodem en de wervelkolom. We maken gebruik van basis elementen uit de fitness en de aerobic.

Trainingstijden

Trainingen vinden plaats op:

DInsdag
vantot
20:00 u21:00 u
Outdoor ZwangerFit
Voor zwangeren en bevallenen
Donderdag
vantot
20:00 u21:00 u
Trainingsruimte Meeuwenveld
Voor iedereen