Innovatie bij Impact

Impact heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Naar ons idee is dat de enige manier om “evidence based” te kunnen functioneren. Evidence based betekent dat het handelen van de therapeuten van Impact gebaseerd is op het best beschikbare wetenschappelijke bewijs. Omdat Impact daarin niet afwachtend wil zijn maar voorop wil lopen, wordt volop meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek.

Medewerkers van Impact werkten mee aan twee onderzoeken naar de effectiviteit van manuele therapie en fysiotherapie bij patiënten met nekklachten. Het eerste onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeker Dr. Jan Hoving (EMGO instituut van VU medisch centrum in Amsterdam) Jan Pool (Impact) en Luite van Assen (Impact) werkte mee als onderzoeksassistenten. Dr. Jan Hovingpromoveerde in 2002 op dit onderzoek. Jan Pool deed later zelf ook een onderzoek naar nekklachten, en promoveerde daarop in 2007 aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Verder waren Annelies Pool en Jan Pool als auteur of co-auteur betrokken bij de totstandkoming van tal van wetenschappelijke artikelen

Lees ook...

Publicaties
Onderzoek